miércoles, 13 de junio de 2012

Vitamines B


Les vitamines són compostos heterogenis imprescindibles per a la vida, que promouen el correcte funcionament fisiològic del nostre cos. Les vitamines B són un grup de vitamines relacionades pel seu metabolisme. Dins d'aquest grup hi ha vuit tipus de vitamines, on tres d'elles són fonamentals per l'ésser humà.
  1. Vitamina B-1 (Tiamina)
  2. Vitamina B-2 (Riboflavina)
  3. Vitamina B-3 (Niacina)
  4. Vitamina B-5 (Àcid Pantotènic)
  5. Vitamina B-6 (Piridoxina)
  6. Vitamina B-8 H (Biotina)
  7. Vitamina B-9 (Àcid fòlic)
  8. Vitamina B-12 (Cianocobalamina)






Els dolços contenen una gran quantitat de vitamina B, com per exemple:
  • -                                El donut de xocolata: Que conté una gran part de vitamina B-12
  • -                                El sucre: Conté Vitamina B-12 i vitamina B-6
  • -                                Les melmelades: Que contenen una part de Vitamina B-5 i B-12
  • -                                La crema Anglesa: També conté part de la vitamina B-6 i de la vitamina B-12

A part dels dolços, també hi ha aliments que contenen vitamina B, com per exemple:
  • -                                 Els fruits secs i els llegums, que són una de les fonts més riques amb les vitamines B-1 i B-12.
  • -                                 Els aliments procedents dels animals; carn, làctics i derivats, contenen les vitamines B-1 i B-3.



Està demostrat científicament que les persones que mengen vitamina B (dels 8 tipus que s’han presentat abans) els hi piquen menys els mosquits. A l’hora de l’enquesta dels mosquits, varem plantejar la nostra pròpia hipòtesi, dient que la gent que menjava més productes salat, els hi picaven menys els mosquits, encara que no estava comprovat científicament. Així doncs vam anar a un especialista i ens va dir que l’alimentació no influïa en la major part dels casos, però que estava comprovat que les persones amb alts nivells de vitamina B els piquen menys els mosquits.
Cal remarcar també, que la vitamina B més eficient com antimosquits és la v.B-6, que es troba en el germen de blat, carn, ous, peix i verdures, llegums, nous, aliments rics en cereals integrals, al igual que en els pans i cereals enriquits.















No hay comentarios:

Publicar un comentario