miércoles, 13 de junio de 2012

Les malalties que transmeten els mosquits

DENGUE:
És una malaltia causada per una simple picada d'un mosquit infectat. Els símpomes que es pateixen són principalment una febre molt alta, mal de cap i d'esquena, vòmits... Els vasos sanguinis més petits permeten la fugida del sèrum, fins provocar un error en el sistema circulatori i la mort.

MALÀRIA:
És un altre tipus de malaltia que afecta sobretot al fetge, on va madurant poc a poc, fins que comença a afectar a tots els glòbuls vermells. Els paràsits es van multiplicant fins que ocupa tot el sistema circulatori. Els símptomes es comencen a notar en 48 hores; febre, vòmits, dolor muscular, anèmia.

FILIÀRISIS LINFÀTICA:
Els mosquits que transmeten aquesta malaltia són els més perillosos de tots ja que segreguen uns virus que creixen durant anys dins l'estomac fins que acaba deformant certes parts del cos, així dons crea una incapacitat física i problemes psiciológics. Només ocorre en zones on abunda la pobresa.

FEBRE GROGA:
És una infecció característica per febres molt altes. Només un 15% dels casos desenvolupa la part complicada d'aquesta malaltia. Es divideix en dues fases, la primevra es carateritza per vòmits, i seguidament comença la segona fase d'un coma, i finalment la mort.

VIH:
Existeix la possibilitat de que es transmeti el virus del sida amb una picada de mosquit?
Afortunadament, no. Aquest vidus sobreviu perfectament dins del cos humà, però el que fa aquest insecte és dissoldre aquest virus dins del seu metabolisme.



















No hay comentarios:

Publicar un comentario